Header Ads

relax tone

NOHUTTAN EVDE YOĞURT MAYASI

 
               Nohuttan elde ettiğim mayadan yaptığım yoğurtlar .Kavanozlara mayalama sebebim  dolapta yer  sorunu olmuyor sulanmasına fırsat kalmıyor bu yüzden:)
Limonlar da ağacımızdan ama bu yıl  çok az limon var maalesef geçen yıl da tüm ege de olduğu gibi bizim  limonlar da don yemişti :( bu sene de çok az verdi maalesef.


          Yine nohuttan yaptığım yoğurt mayası ile elde etmiş olduğum yoğurtlardan  2 yemek kaşığı kadar buzlukta 10 gün  süre ile beklettiğim mayayı eritip tekrar yoğurt mayaladım .
          Son yıllar da pek çoğumuzun duyduğu yoğurt mayası elde etme yöntemlerinden biri nohuttan  yoğurt mayası elde etmek   bende epeydir düşünüyordum .
 Bunlar benim duyduğum mayalama çeşitleri :Çam kozalağı, ısırgan otu sapları, sabah çiğ damlası
            Diyarbakır da olduğum dönem de sevgi BAHARELİ   tüm detayları ile ve de resimli olarak  paylaşmıştı İzmir'e dönünce mutlaka deneyeceğim demiştim  3 hafta oldu bunu yapalı ama bir de mayayı buzdolabın da buzluk da tuttuktan sonra da aynı verimi alabiliyor muyuz diye merak ettim google dan bakınca deneyenler olmuş ben ilk değilim yani:))))
             Yuvarlak cam kapta görülen de buzluktan çıkarıp erittiğim  maya ile yaptığım yoğurt.
               Ben ayrıntılı aşamaları görüntülemeye gerek duymadım Baharcımdan gün gün takip edebilirsiniz.
             Çocukların da alerjik sorunları olan anneler  BAHARELİ ni mutlaka takip etsin hem çok detaylı bilgiler hem harika tarifler vererek farkındalık yaratmanın ötesin de bir blog  hazırladığı için çok faydalanacaksınız eminim.
            Ben de sevgilerimi  iletiyorum kendisine , her fırsatta yayınlarını paylaşıyorum çünkü acaba nasıl baş etsem diye düşünen pek çok kişiye ışık olacak  yazılar hazırlıyor.
             Tarif pek çok kez yazılmış belki ama ben onun tarifiyle hazırladım  nohuttan yoğurt mayasını  teşekkürler ediyorum :))
             Benim düşüncelerim:
     1- Lezzet mükemmel
     2- Rengi bilinen yoğurtlardan daha beyaz
     3-Yerken aldığınız yoğurt tadı organik olduğunu hissettiriyor,kime tattırdıysam  bu ortak karar diyebilirim.

            Ben inek sütü ile yaptım sütümü köyden getiren sütçümüzden alıyorum açıkçası  yıllardır aman aman denilip önce bizi pastörizelere alıştırdılar  şimdi de uzak  durun diye bağırıyorlar :((
            İnsan sağlığı ile oynayan her kim varsa oluşabilecek her sıkıntı kendilerini bulsun diyorum o derece yani...............
_______________________________________
         Sevgili dostlar   pazartesi Balıkesir'e gidiyorum  Tuğba kızımın anneciği  sevgili dünürüm safra kesesi ameliyatı olacak ben de hem minik kelebeğimi  DURU'mu göreceğim hem biraz desteğim olsun  diye kısa bir süre onlarla olacağım dönüşte   blog ziyaretlerimi yaparım bugün fıstığıma bir şeyler hazırlıyorum o yüzden dolaşamayacağım:))

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.