Header Ads

relax tone

Twitter'da Yüksek Kaliteli GIF Dönemi


Twitter, uygulama bünyesindeki GIF'lerin boyutunu ve çözünürlüğünü arttırdığını açıkladı. Şirket, kullanıcılara daha verimli bir GIF performansı sunmak istiyor.

Twitter, son dönem bazında mevcut uygulama piyasasında kaybetmek üzere olduğu konumunu düzeltmek adına çalışmalarda bulunmaya devam ediyor.

Nitekim popüler sosyal medya uygulamasının, önceki süreçte uygulama indirme oranlarında Instagram'ın gerisine düştüğü, şimdiki süreçte de henüz üç gün önce piyasaya sürülen Pokemon Go oyununa geçilmek üzere olduğu ifade ediliyordu.

Söz konusu durum değerlendirildiğinde, kullanıcı potansiyelini kaybetmemek adına, kullanıcı etkileşimlerine odaklanacak Twitter, daha kaliteli bir site deneyimi sunmaya çalışacak.

Bu girişim çerçevesinde ilk önce NBA ve MLS maçlarını canlı olarak yayınlama hazırlığında olduğunu açıklayan Twitter, şimdi de uygulama bünyesinde GIF'lerin performansını arttırıyor.

Twitter, uygulama bünyesindeki GIFlerin performansını arttırmak adına 5MB ile sınırlı olan GIF boyutunu 15MB'a çıkarma yoluna gitti.

Twitter'ın ayrıca daha verimli GIF performansı kapsamında, GIF'lerin çözünürlüğünü arttıracağı da The Verge'deki haberde yer aldı.

Twitter, geçtiğimiz ay 6 saniye ile sınırlı olan Vine limitini, 140 saniyelik video yüklemelerine kadar genişletmişti.

Sitenin bu tercihinin, canlı basketbol ve futbol maçlarını yayınlama tercihi ile doğrudan alakalı olduğu dile getiriliyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.