Header Ads

relax tone

Siverek’te Menengiç (Kıznav) Kahvesi Tutkusu


İlçenin Kemaliye caddesinde 25 yıldır esnaflık yapan Bayram Mordemir ‘Menegiç kahvesi bin derde derman olduğu söyleniliyor, özelikle Siverek’in dağlık bölgelerinde yetişen yabani fıstık ağaçlarında yetişen halk tarafından kıznav olarak adlandırılan tadı ve damağı diğer kahvelerden değişik olan Siverek’e özgü menengiç kahvesi ilgi görüyor, yurt içi dahil yurt dışından dahi sipariş verenler var” dedi.

Uzmanlara göre göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesi vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyor. Menengiç meyvesinin bileşiminde E ve B grubu vitaminler ile sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, mangan, selenyum, kadminyum gibi önemli mineral ve elementler bulunuyor. Aynı zamanda protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler açısından da son derece faydalı bir bitkidir

Menengiçin Faydaları Nelerdir?
Uzmanlar tarafından Menengiçin faydaları arasında iltihap giderici, mide rahatsızlıklarının giderilmesi, yanı sıra yaşlılığa ve kansere karşı etkili olduğu belirtiliyor. Menengiç meyvesinin bileşiminde E ve B grubu vitaminler ile sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, mangan, selenyum, kadminyum gibi önemli mineral ve elementler bulunuyor. Aynı zamanda protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler açısından da son derece faydalı bir bitkidir"
http://www.tikucuz.com/hillcafe-menengic-kahvesi.html


http://www.tikucuz.com/hillcafe-menengic-kahvesi.html

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.