Header Ads

relax tone

Ginkgo Bilobanın Sağlığa Faydaları

Gingko biloba ağacı, ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlamasına rağmen Asyada, özellikle Çinde eski bir geçmişe sahip. 20-30 metreye kadar uzayan Gingko biloba ağacı, Asya kıtasında yaygın olarak alternatif tıp tarafından kullanılmaktadır. Bunun yanında Gingko biloba yaprakları ve Gingko biloba özü, Gingko biloba ekstresi cilt kozmetik ürünlerde kullanılır.
Gingko biloba ağacı yanında Gingko biloba yaprakları sağlığa katkıda bulunan zengin vitamin, mineral ve bileşenler içermektedir. Gingko biloba yaprakları içerdiği besin maddeleriyle sinir sağlığından, kalp sağlına, göz sağlığından cilt sağlığına çok geniş yelpazede sağlığımıza hizmet eder. Şimdi, Gingko biloba sağlığımıza nasıl takviyede bulunuyor detaylı şekilde inceleyelim.
Astım – Bronşit: Ginkgo biloba, astım ve bronşite iyi gelmektedir. Günde sabah ve akşam iki fincan Ginkgo biloba çayı astım ataklarını hafifletebilir. Ginkgo biloba yaprağı çayı düzenli olarak tüketildiğinde, bronşları açmaya yardımcı olabilir.. Ginkgo biloba ağacı çayı, ayrıca , aynı zamanda sigaranın verdiği zararları azaltabilir.
Ruh Sağlığı: Ginkgo Biloba kapsülü, son yıllarda depresif sorunların giderilmesi için kullanılmaktadır.Çünkü, Ginkgo Biloba özü merkezi sinir sistemini etkileyebilecek bileşenler ve asitler içermektedir. Ginkgo Biloba ekstresinin doğal şifa kaynağı olması ve yapay kimyasal maddeler içermemesi sağlık açısındandan risk taşımadığı için, Ginkgo Biloba tabletleri yaygın olarak kullanılmaktadır.
Önemli Uyarı: Ginkgo Biloba ekstresi sinir sistemi üzerind eoldukça etkilidir ve doğal yollarla hazırlandığı sürece faydalıdır, fakat her hangi bir sinirsel hastalıktan dolayı tedavi gören, epilepsi gibi, kişilerin güvenle kullanacağı anlamına gelmez. Bu yüzden, Ginkgo Biloba tableti veya kapsülü kullanmaya başlamadan önce mutlaka bu konuyla ilgili olarak doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederiz.
Nurs Ginkgolu Karışık Bitkisel Macun
Nurs Ginkgolu Karışık Bitkisel Macun

Yaşlanma: Ginkgo Biloba, bal, zerdeçal ve ginseng ile karıştırılarak kullanıldığında cilt sağlığının korunmasına destek olur. Ginkgo Biloba kürü, cilt üzerindeki çizgilere engel olduğu gibi, cilt kuruluğunu giderir.
Beyin Sağlığı: Ginkgo Biloba Alzheimer hastalığı, hafıza kaybı ve diğer nöral sorunlara karşı savaşır. Yapılan araştırmalar, Ginkgo Biloba  özünün aynı zamanda zayıf olan çocuklar için hafızayı kuvvetlendirici özelliğinin olduğunu ve konsantrasyonu geliştirdiğini ortaya koymuştur.
Zihin Sağlığı: Ginkgo Biloba bitkisi, özellikle çocukların zihin sağlığını geliştirdiğini beyin sağlığına bulunduğu faydalar kısmında değinmiştik. Ginkgo Biloba bitki ekstresi, daha çok yaşı ilerlememiş kişilerde zihin sağlığına daha fazla katkıda bulunmaktadır. Yukarıda yaptığımız uyarıda olduğu gibi zihinsel sorunlar yaşayan kişilerin Ginkgo Biloba ürünlerini kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdırlar.
Koruyucu: Ginkgo Biloba doğal güneş koruyucudur. Ginkgo Biloba  maskesi, güneşin zararlı etkilerinden cildi korumaktadır. Bu özelliğinden dolayı, ginkgo Biloba özü,  yaygın olarak güneş kremlerinde kullanılır.
Antienflamatuar: Alerji ve enfeksiyonlara neden olduğu iltihapları Ginkgo Biloba kullanımı iyileştirebilir. Inflamasyonu azaltmak için zencefil, zerdeçal ile birlikte Ginkgo Biloba ağacı yaprakları karışımı sorunu kısa sürede ortadan kaldırabilir.
Saç Dökülmesini Önler: Ginkgo Biloba, büyük ölçüde saç incelmesi ve saç dökülmesini azaltabilir. Erkeklerde sık rastlanan kellik için fayladı olduğu kanıylanmıştır. Ginkgo Biloba diğer bitkisel yaplarla kullanıldığı gibi, Ginkgo Biloba ağacı yaprakları kaynatılarak saçların yıkanması alternatif tedavi olabilir.
Alzheimer Hastalığına Faydaları: Ginkgo biloba özü üzerine yapılan bilimsel araştırmalar, Ginkgo bilobanın alzheimer hastalığına iyi geldiğini ortaya koymaktadır. Zihinsel bir hastalık olan alzheimer, genelde yaşlanmaya bağlı olarak utunkanlığa neden olur. Bilimsel araştırmalar, Ginkgo biloba ekstresinin ilerlemiş alzheimer hastalığını tedavi etmediğini, yalnız hastalığa yakalanma riskini azalttığını ortaya koymuştur. Ginkgo biloba’nın genel anlamda beyin ve zihin sağlığını koruyor, olması düzenli olarak Ginkgo biloba çayı tüketmeyi önemli kılmaktadır. Özellikle çocukların zihin sağlığı için az dozlarda Ginkgo biloba bitki çayı tüketmelerinin teşvik edilmesinde fayda var.
Ginkgo biloba ürünlerinin ufak yaştan itibaren düzenli olarak tüketilmesi kişilerin başta alzheimer olmak üzere diğer zihinsel hastalıklara yakalanma risikini azaltacığı noktasında sağlık uzmanlarının ortak görüşü var.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.