Header Ads

relax tone

Bakan Âlâ'dan 'Başkanlık' Vurgusu


İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, darbe girişimiyle ilgili istihbarat zaafiyeti olup olmadığı yönündeki soruya, "Sistem sorunu var. Sistem bu tür marazi durumları üretiyor. Hazır tüm partiler bu işe karşıyken inşallah bunu kurumsallaştıracak karar alınır" yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, bakanlık binasından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı, "Halkımız darbenin nasıl yok edilebileceğini tüm dünyaya gösterdi" diyen İçişleri Bakanı, "Jandarma Genel Komutanı şu an emniyette. Diğerleriyle de ilgileniyoruz. Parti genel başkanlarıyla, STK'larla, polisin burdaki durumu... İşte bir darbeye nasıl karşı durulacağını gösterdi. Bu milletin iradesini kimse yok sayamaz" ifadelerini kullandı.

Âlâ, 'bu akşam için endişelenecek bir durum var mı?' sorusuna "İnsiyatif şu anda hiç tereddütsüz güvenlik güçlerimizde, devlette. Ama vatandaşlarımızın şu an meclis önünde olduğu gibi, bu akşam da meydanlarda olmalıyız. Biraz da kutlama gibi düşünerek bu akşamda meydanlara olmak gerekiyor. Meclis bombalandı. Düşman bile bunu yapmadı. Tetikte olmak lazım. Biz de vazifeye haimiz. Gerekli tedbirler alınıyor. " yanıtını verdi.

'İstihbarat zaafiyeti var mı?' sorusu da Âlâ'ya soruldu, Bakan, başkanlık sistemine vurgu yaparak "Sistem sorunu var. Sistem bu marazi durumları üretiyor. Hazır tüm partiler bu işe karşıyken inşallah bunu kurumsallaştıracak karar alınır" yanıtını verdi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.