Header Ads

relax tone

TSK Bu Teşebbüsü Desteklemedi


Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesine konulan açıklamada; TSK'nın ülke yönetimine el koyduğu duyuruldu. Başbakan Binali Yıldırım, asker içerisindeki bir grubun 'kalkışma' içerisinde olduğunu söyledi. Savunma Bakanı, Genelkurmay sitesinde yer alan açıklamanın 'korsan' olduğunu, TSK'nın bu teşebbüsü desteklemediğini açıkladı.

İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Anadolu’dan Avrupa’ya geçiş yönü jandarma tarafından trafiğe kapatıldı. E-5’ten tankların geçtiği ve köprülerin girişlerine de tankların yerleştirildiği belirtildi.

Ankara’da askeri hareketlilik
Ankara’da ise, savaş jetlerinin Anıtkabir – Meclis – Genelkurmay Başkanlığı üzerinde alçak uçuş yaptığı belirtildi. Jetlerin uçuşlarının sona erdiği öğrenildi.

Habertürk muhabiri, Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve ambulansların beklediğini belirtti. Genelkurmay’a çıkan tüm yolların kapatıldığı bildiriliyor.

DHA, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün tüm personelini göreve çağırdığını aktardı.

Binali Yıldırım: Asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu
Yaşanan askeri hareketlilik hakkında Başbakan Binali Yıldırım, NTV yayınına bağlanarak şunları söyledi:

“Bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki, emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. Ancak vatandaşlarım ve milletim şunu bilsin ki; demokrasiye herhangi bir zarar getirecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek; bu bir.”

“Bu kalkışmayı yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecektir”
“İkincisi, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti; vatandaşın, milletin seçtiği; milletin iradesini temsil eden hükümet işbaşındadır. Bunun işbaşından gitmesi, ancak milletin kararıyla olur bu bilinmelidir. Bu kalkışmayı, çılgınlığı yapanlar, kanunsuz eylemin içinde olanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecektir. Vatandaşın bunu bilmesini istiyorum. Bu gibi kalkışmaya pabuç bırakmayacağız. Vatandaşlarımız sakin olsunlar. Asla ve asla bu gibi çılgınlıklara müsaade etmeyeceğimizi de bilsinler.”

“Henüz bir darbe demek doğru olmaz”
“Bunun adına henüz bir darbe demek doğru olmaz. Bir kalkışma olduğu doğrudur. Belirli bölgelerde sorumsuzca devletin emanet ettiği silahları, araçları alıp vatandaşların üzerine gidip; onları yere yatırıp, etkisiz hale getirmeye çalışan bir takım gruplar var. Hangi amaçlarla hareket ettiğinin tespitini yapıp, gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun. Yasadışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimiz harekete geçmiştir. gereği yapılacaktır. Teşekkürler.”

“Güce karşı güç kullanılacak”
Binali Yıldırım, Habertürk yayınına da bağlanarak; güvenlik güçlerinin göreve çağrıldığını ve misliyle karşılık verileceğini söyledi. Yıldırım, “Güce karşı güç kullanılacak” dedi.

Genelkurmay: TSK yönetime el koymuştur
Genelkurmay’ın rutin olarak açıklamalarını paylaştığı adresten gelen açıklamda; TSK’nın yönetime el koyduğu belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle; “Türk Silahlı Kuvvetleri; anayasal düzeninin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması; maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur.

Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz.”

Ancak bu açıklamanın, darbe girişimned bulunan grup tarafından siteye konulduğu ve TSK’nın bu teşebbüsü desteklemediği ortaya çıktı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.