Header Ads

relax tone

Başdanışman'dan 'İdam' Açıklaması


Erdoğan'ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, idam tartışmaları için "milletin talepleri karşısında durulamayacağını" öne sürdü.

Hukukçu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, milletin talepleri karşısında durulamayacağını belirterek, FETÖ liderinin Amerika'da olduğunu, orada da idam bulunduğunu ve iade edilmesinde sıkıntı olmadığını söyledi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİR

Hukukçu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, demokrasilerde esas olan milletin talebi olduğunu söyleyerek, "Eğer millet idamın geri gelmesini talep ediyorsa, TBMM ve siyasi partiler buna kayıtsız kalamaz. Bu değişikliğin yapılacağı yer TBMM'dir. Bunun için de Anayasa değişikliği yapılması gerekiyor, TBMM'de olan siyasi partilerin bu konuda en az birinin veya bir kaçının destek vermesi gerekiyor. CHP tavrını net ortaya koymalıdır ama milletin taleplerinin karşısında durulamaz. Anayasa değişikliği sürecinin işletilmesi gerekiyor" dedi.

ABD'DE İDAM VAR
Anayasanın ilgili hükmünün değiştirilmesi gerektiğini belirten Malkoç, "Bunun tek mahsuru olabilir. İdam olmayan ülkelere kaçan Fethullahçı terör örgütü mensuplarının iadesi talep edildiğinde, Türkiye'de idam var bahanesini ileri sürerek örgüt elemanlarını vermeyebilirler. Ama FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen Amerika'dadır, orada idam vardır, dolayısıyla bunun bir geçerliliği Gülen açısından yoktur" diye konuştu.

AB'NİN DEDİĞİ DEĞİL MİLLETİN SESİNE KULAK VERİLECEK
Demokrasilerde milletin taleplerinin önünde kimse duramayacağını ifade eden Malkoç, "Millet istiyor, Cumhurbaşkanımız da 'ben onaylarım' dedi, burada görev TBMM'de bulunan Ak Parti, CHP, MHP'ye düşüyor. AB 'şöyle' der, falancılar 'böyle' der diye burada düşünmemek gerekir. AB'nin dediğini değil, milletin sesine kulak verilecek" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN:İDAMI ONAYLARIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'ten idam cezasının çıkması halinde imzalayacağını açıkladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli idam cezasının geri getirilmesi ile ilgili "AKP varsa biz de hazırız" diyerek destek vereceklerini açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Getirsinler bakalım" demişti.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.