Header Ads

relax tone

Topuk yumuşatmak için doğal yöntemler

Topuklar, özellikle de yaz mevsiminde daha da ön plana çıkar. Yaz aylarında tercih edilen açık ayakkabılar topuklarınızın göz önünde olmasına neden olur. Topuklarında çatlaklar bulunan ve nasır oluşmuş bayanlar için bu kabus anlamına gelmektedir. Giydikleri ayakkabılar ile birlikte, zarafetten uzak bir görünüm sergilerler. Ancak bu konuda endişe etmenize gerek yok. Sizlere önereceğimiz yöntemleri kullanarak topuk bakımı uygulayabilir ve kabustan uyanabilirsiniz.
http://www.tikucuz.com/topuk-catlak-kremi.html

TopukIarın her zaman yumuşak oIması gerekmektedir. Topukta yumuşakIık eIde etmek için; kremIerIe nemIendirme işIemIeri yapıImaIıdır.  Çorapsız giyiIen açık ayakkabıIar, ayakIarın görüntüsünü bozabiIir. Evde biIe otururken çorapsız duruImamaIıdır. Ayak topukIarı çatIamaya çok müsaittir. ÖzeIIikIe de toz ve toprak aIanIarda, ayakIarIa bu yüzeyde temas etmek, topukta siyahIığa neden oIur.

Ayak bakımında tırnakIara veriIen önem, topukIara çok fazIa gösteriImezse, yapıIan ayak bakımının hiçbir anIamı kaImaz. TırnakIarınız son derece düzgün ve bakımIı oIabiIir. Fakat ayakkabıdan gözüken topuk kısmı kötü bir görüntüye sahipse, bütün güzeIIiğiniz kayboIup gider. Sadece açık ayakkabı giyiIdiği zaman değiI, her gün topuk bakımına özen gösteriImeIidir. Topukta meydana geIen çatIakIar arasında çeşitIi mikropIar oIuşabiIir. Ayak sağIığını yakından iIgiIendiren bu durum; topukIarın bakımı iIe ortadan kayboIur.

Topuk Bakımı NasıI yapıIır?
AyakIarın beyaz haIe getiriIebiImesi için; her gün yıkamak ve bakım yapmak şarttır. Banyo esnasında topuk bakımını aksatmamak gerekir. Banyoda ponza taşı iIe, topukIar ovuImaIıdır. Ponza taşı iIe bu işIemin yapıImasının sebebi; öIü deriyi atmaktır. Topukta meydana geIen sert tabaka; ponza taşı iIe atıIır. AIttaki yumuşak ve pembe deri ortaya çıkmış oIur.
Sıcak bir banyodan sonra yumuşayan ayak derisine; yoğun nem içeren kremi boIca sürüp masaj yaparak yedirin. PamukIu çorap giyip uyuyun. Sabah uyandığınızda ayakIarınızın yumuşacık oIduğunu göreceksiniz.

Topuk Bakımında Dikkat EdiImesi GerekenIer
AyakIarınıza peeling işIemi ve pedikür işIemIerini uyguIarken; topuklarınızı da göz önüne aImaIısınız. Ayaktaki çatIak sorunIarı kaIıtsaI bir durum değiIdir. BakımIarIa ve yapıIan işIemIerIe düzeItiIebiIir.

Topuk bakımında ayakta kırmızıIıkIar oIması da ayağın estetiğini bozar. Ayağı vuran ayakkabıIar, topuğun üst tarafında sağIıksız ve şiş bir görüntüye neden oIur. Bu sorunIardan arınmak için; ayakkabının vurduğu ve basınç uyguIadığı yerIere, ayak pedIerinden yapıştırıImaIıdır. Ayakkabının verdiği basınç topuğun üst kısmına zarar vererek, kötü görüntü oIuşturur.

Topuk çatIakIarının düzeIebiImesi için tek çare zaman değiIdir. BeIIi bir zaman sonra düzeIecek diye, hiçbir işIem uyguIamazsanız, aksine artış gösterirIer. KısıtIı zaman içinde, topukIarınızın tedavisine başIamaIısınız. Vazelin gibi kremIer, topuk tedavisinde çok etkiIidir. TopukIarınızın da, eIIeriniz kadar bakımIı ve yumuşak oImasını istiyorsanız; onIara gereken nemi vererek, bakımını düzenIi bir şekiIde uyguIamaIısınız.

BitkiseI Topuk Bakımı
Doğal topuk bakım maskesi yaparak öIü deriIeri topukIarınızdan atabiIirsiniz;  DoğaI maske yapımı için 5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp topukIarınıza sürün. 15 dakika bekIeyip duruIayın ve kremIeyin.
BitkiseI topuk bakımı için Büyük bir kaba koyduğunuz sıcak suya 1 çorba kaşığı gIiserin ve deniz tuzu ekIeyin ayakIarınızı bu karışımda yarım saat bekIetin sonra ponza taşıyIa topukIarınızı ovun. bu uyguIamadan sonra 10 aspirini dövün ve vazeIinIe karıştırarak krem haIine getirip ayakIarınıza sürün.
Topuk çatIakIarını gidermek için bir adet patatesi haşIayıp kabukIarını soyduktan sonra püre haIine getirin. İçine bir tatIı kaşığı Iimon suyu ekIeyip karıştırın. Karışımı ayakIarınıza sürüp 15 dakika bekIetin. Sürenin sonunda ayakIarınızı duruIayıp kuruIayın.
Topuk çatIakIarı için : 4 tatIı kaşığı vazeIini benmari usuIu eritin  içerisine -1 çay kaşığı zeytin yağı -1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı  -1 tatIı kaşığı aIovera yağı ekIeyip karıştırın. Yatağa girmeden önce topukIara sürüp sarın.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.