Header Ads

relax tone

Ayak çatlaklarına çözüm önerileri

Bu gün her 10 kişiden birinde görülen ayak çatlakları problemleri genelde fazla ayakta kalan insanlarda daha fazla görülmektedir.Ayak bakımı eksikliğinden kaynaklanan bir sorun olmamak ile birlikte ayak çatlakları eğer tedavisi edilmez ise bu çatlakların ilerlemesi ile yürüme kaybına kadar gidebilecek bir sağlık sorunu haline gelebilir.

Ayak çatlakları sorunundan kurtulmak için yapılaması gereken çözüm önerilerini sizler ile paylaşacağız.Ayak çatlaklarının ihmal edilmeden derhal tedavi edilmesi ve uzmanların ayak çatlakları ile önerileri muhakkak yerine getirilmelidir.


Ayak çatlakları nasıl oluşur?
Ayak çatlakları nem eksikliğinden kaynaklanan üst derinin kuruması ve çatlamasından başka bir şey değildir.Üst deride yaşanan bu problem eğer ihmal edilir ise derinleşerek daha derinlere kadar inebilir.Ayak çatlakları ya üzerinde çok duran insanlarda yada omega 3 veya çinko eksikliği olan kişilerde görülür.

Ayak çatlakları kolay tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır.Çatlaklar vücudumuz bir çok yerinde oluşabilir.Ancak ayak bölgesinde oluşan çatlaklar ihmale gelmez.Ayak üzerinde daha çok duran kişilerin ayak çatlağı problemi giderek derinleşebilir.Ayak çatlakları ihmal edilir ise bu çatlaklar iç deriye kadar geçerek ağrılı bir hal alır.

Ayak çatlakları kimlerde görülür?

Ayak çatlakları sorunu daha çok şeker hastalarında ,kuru ciltli olan kişilerde,ayağı çok fazla suda kalan kişilerde,yanlış beslenen kişilerde,ortopedik bozukluğu olan kişilerde,fazla kilolu insanlarda,hijyenik koşullarda yaşamayanlarda görülen bir rahatsızlıktır.



Ayak çatlaklarına çözüm önerileri

1-Ayak çatlaklarına çözüm önerileri kolay ve basittir.Ayak çatlağı sorunu yaşayan kişilerin nemlendirici kremler kullanması gerekiyor.

2-Ayak çatlakları ile ilgili olarak bilmemiz gereken şey çıplak ayakla dolaşmanın bu sorunun en temel nedenlerinden biri olduğudur.Bundan dolayı çok fazla çıplak ayak ile gezmemekte fayda vardır.

3-Ayak çatlaklarının oluşmasının en büyük nedeni omega 3 ve çinko eksikliğinden kaynaklanır.Onun için bu maddeleri ihtiva eden besinlerin tüketimi önemlidir.

4-Ayak çatlaklarında en önemli çözüm doğru krem kullanımıdır.Ayak çatlağı problemlerinde içerisinde E vitamini bulunan kremler tercih edilmelidir.
5-Ayak çatlakları ilk zamanlarda dış deride olduğu için ağrı sızı yapmaz.Dış derinin temizlenmesi çok önemlidir.Ponza taşı veya ayak törpüsü kullanımı ayak çatlağı probleminin giderilmesini sağlayabilir.
6-Ayak çatlaklarının oluşmasının en büyük nedenlerinden biride sandalet tipi ayakkabı giymektir.Sürekli bu tip ayakkabı giymek zorunda kalanlar akşamları tuzlu suda bir müddet ayaklarını dinlendirmeleri gerekir.
http://www.tikucuz.com/topuk-catlak-kremi.html
AYAKLARINIZA İYİ BAKIN


7-Ayak çatlaklarına çözüm önerilerimiz arasında olmaz ise olmazımız zeytin yağı masajı.Ayak çatlağı yaşayan kişiler muhakkak zeytin yağı ile bu çatlaklara masaj yaparak yumuşatabilir.

8-Ayak çatlaklarına çözüm önerilerimiz arasında bir de doğal karışımımız var.Limon suyu ile Gliserin karışımı.

Limon suyu ile gliserini karıştırdıktan sonra bu doğal karışımı ayak çatlaklarına sürelim ve bir gün bekleyelim,Ayak çatlakları ortadan kaybolmaya başlayacaktır.Bu uygulamayı hafta bir kere yapmakta fayda vardır.

9-Ayak çatlaklarına çözüm önerilerimiz arasında ılık su masajı da var.Sabunlu ılık suda bir süre ayağımızı beklettikten sonra ayak törpüsü ile bu bölgeyi törpüleyelim bu uygulamayı hafta da bir iki defa yaptığımızda ayak çatlakları iyileşecektir.

10-Ayak çatlaklarının yumuşatılması için bir başka çözüm önerimiz ise elma sirkesi ile ılık su karışımıdır.Elma sirkesi ve ılık su karışımının içine çatlak olan ayağımızı sokalım ve yarım saat bekleyelim.Bu sayede ayak çatlaklarımız yumuşayacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.