Header Ads

relax tone

ilk 7 Gün ses yükseltme cihazı kullanım tarifi

Ses yükseltme cihazları mevcut seslerin şiddetlerini artırarak size ileten ve bu şekilde duymanıza olanak sağlayan teknolojik cihazlardır. Bu cihazların ilk kullanımları için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Cihazların özellikle sesi yükseltme özelliklerine alışılması gerekmektedir. Ses yükseltme cihazlarının ilk bir hafta kullanımı bu nedenle oldukça önemli bir alışma evresi olacaktır.

Cihazların kullanılmaya başlanması ile birlikte duyma kaybı yaşayan kişi tüm sesleri algılamaya başlayacağından bir karmaşa veya tedirginlik yaşayabilir. Bu nedenle ilk kullanımlarda gerekirse belli aralıklarla dinlenme sağlanmalıdır. Zira hasta duymadığı birçok sesi unutmuş olabileceğinden bu şekilde bir anda hepsini algılamaya çalışması onu yorabilir. Genel olarak maksimum 45 günlük bir süre, hastanın cihazı tam anlamıyla kabullenmesi için yeterli olacaktır. Bu süre boyunca istediği zaman kısa aralıklarla cihazı çıkarması onun alışmasını kolaylaştıracaktır. Ses yükseltme cihazlarının ilk bir hafta kullanımı konusunda süreyi hemen hemen iki bölümde inceleyebiliriz. İlk üç gün boyunca sadece evde kullanılması önerilmektedir. Çalışmasına ve sağlayacağı duyma kolaylığına alışılacak şekilde ayarı yapılmalıdır. Evde çeşitli unutulan sesler çıkartılarak bu seslere karşı hatırlanma sağlanarak, hassasiyet azaltılmalıdır. Gerek kendi başına sesli okumalar yaparak öncelikle kendi sesine, daha sonra da bir başka kişinin sesine alışma seansları yapmalıdır. Kişiler ile konuşurken yüzüne bakmadan sadece ses dinleyerek alışmaya çalışması sonucun daha verimli olmasını sağlayacaktır. Yüze bakarak ifadelerden sonuç çıkarmak veya dudak okumak bu algıyı kolaylaştıracağından cihazın etkisi ve tam olarak sağladığı verim anlaşılamaz. Dolayısı ile de bir alışma sağlanamaz. Üçüncü günden sonra özellikle televizyonda haberleri izlemesi hastanın seslere, kelimelere vb alışımı konusunda son derece faydalı sonuçlar verecektir. Onun dışında algıladığı seslerin kaynağı konusunda araştırma ve tespit yapması yine alışma süreci üzerinde son derece olumlu bir pekiştirme şansı sağlayacaktır.

Özellikle yaptığı veya evde yapılan günlük işlere dair sesleri dinleyerek alışmaya çalışması evde kullanım sonrası için son derece faydalı olacaktır. Tüm bunlarda hedef evde kullanım sonrası dönemin en az rahatsız edicilikle atlatılması ve alışma devresinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır. Bu nedenle bu kurallara uyularak cihazın kullanılması son derece önemlidir. Yedinci gün sonunda ise günlük en az 5 saatlik kullanımı sağlamalıdır. Grup konuşmalarında 3 veya 4 kişilik farklı seslerin oluşabileceği ortamlarda cihazını takmalıdır. Doğadaki farklı sesleri dinleyerek bunlara da alışması gerekmektedir. Sesleri benzeyen kelime veya kavramlar üzerinde çalışarak biraz daha ayrıntılı bir alışma dönemine geçilmelidir. Tekrar taleplerinden ve kalabalık ortamlarda konuşmaktan çekinmemelidir.

Ses yükseltme cihazlarının ilk bir hafta kullanımı sonrasında ikinci haftadan itibaren sanatsal etkinliklere de katılım sağlanabilir. İlk yedi gün için sayılan kurallara dikkat edilmesi cihaza alışma sürecinin ve devamının sağlıklı gelişmesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.