Header Ads

relax tone

Zayıflatan Süper Çay Oolong Çayı

Oolong çayı, geleneksel bir Çin çayıdır.Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilir.Yeşil ve siyah çaydan farkı işlenme şeklidir.
Bütün çayların yaprakları oksidasyon adı verilen kimyasal reaksiyon üreten bazı enzimler içerir.Yeşil çayın yapraklarını siyah renge dönüştüren bu oksidasyondur.Yeşil çay fazla oksitlenmez,ancak siyah çay rengi siyaha dönene kadar oksitlenmeye bırakılır. Oolong çayı ikisi arasında bir yerdedir ve bu nedenle kısmen oksitlenir.Bu kısmi oksidasyon oolong çayının rengini ve tadını verir.Yapraklarının rengi çayın markasına göre yeşil ila kahverengi arasında değişen bir renkte olabilir. Yeşil ve siyah çaylarla benzerlik gösteren oolong çayında birçok vitamin,mineral ve yardımcı antioksidanlar bulunur.Demlenmiş bir bardak oolong çayı aşağıdaki değerleri içerir.
Florür: % 5-24 RDI
Manganez: % 26 RDI
Potasyum: % 1 RDI
Sodyum: % 1 RDI
Magnezyum: % 1 RDI
Niasin: % 1 RDI
Kafein: 3 6 mg
(RDI günlük alınması gereken miktarı karşılama oranıdır.)
Çay polifenolleri olarak bilinen, oolong çayındaki ana antioksidanlardan bazıları theaflavinler, thearubiginler ve EGCG’dir. Bu antioksidanların birçok sağlık yararı vardır.Oolong çayı ayrıca rahatlatıcı etkiye sahip bir amino asit olan theanine içerir.

Oolong çayı başta kalp hastalıklarından korunmak, kan şekeri seviyesini korumak, cilt sağlığı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılır. Bunları sıralayacak olur isek;
1- Kalp hastalıklarına karşı korumada yardımcı olur.
2- Kolesterolü düşürmek için kullanılır.
3- Antioksidan bakımından zengin bir çaydır.
4- Kan şekerini dengede tutar.
5- Sağlıklı bir şekilde kilo vermede yardımcı olur.
6- Toksinlerin atılmasını sağlar.
7- Cildin görünüşünü güzelleştirir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.