Header Ads

relax tone

Ses yükseltme cihazı hangi durumlarda kullanılır

Her geçen kendini daha da belirgin hale getiren hastalıklar arasında yer alan durumlardan biri işitme problemleridir. Sık sık gözlemlenebilen işitme problemleri karşısında ses yükseltme cihazı kullanımı uygun görülmektedir. Yaş grubu ilerlemiş olan bireylerde daha da fazla meydana gelen bu hastalıklara genellikle ameliyat edilemeyecek durumdadırlar. Ameliyat edilebilseler dahi bu ameliyatlar büyük bir risk taşımaktadırlar. Uzmanlar, bu riskleri, hastalarında kalıcı hasarlara yol açmamak adına kullanmamayı tercih etmektedirler. Hastalardaki işitme kayıpları hangi derecede ise cihazlar bu dereceye göre temin edilmektedir. Eğer bu işitme kaybının ameliyatla düzelebilme ihtimali yoksa yahut ameliyat ciddi anlamda bir risk taşıyorsa kesinlikle bu cihazların kullanımı tavsiye edilmektedir. Sizler de belirli bir seviyede işitme kaybına sahipseniz derhal doktorunuza başvurarak bu cihazlardan kullanma talebinde bulunabilirsiniz. Bulunmasanız dahi uzman doktorlar her durumda cihazları sizlere tavsiye ve temin edeceklerdir.

Genel olarak işitme kayıpları iç kulakta başlamaktadır. İç kulakta başlayan ve gittikçe orta kulağa yayılan bu durum hastalara büyük bir zorluk yaşatmaktadır. Bu zorluk ise ses yükseltme cihazı sayesinde en aza indirgenmektedir. Hem iç kulakla ilgili problemlerde hem de orta kulakla ilgili problemlerde bu cihazın kullanımına başlanmaktadır. Cihaz kullanılmaya başlandığı andan itibaren bir rahatlık ve konfor söz konusu olmaktadır. İşitme kaybınız iç kulağınızda meydana gelebilir. Orta kulağınızda meydana gelebilir. Ya da görülmeyen kısımlarda da meydana gelebilme olasılığı mutlaka vardır. Böyle durumlar yükseltme cihazlarının kullanımı hastalara büyük oranda rahatlık sağlamaktadır. Özellikle ameliyatlar büyük birer risk taşıdığından dolayı hastalar üzerinde bu riskler denenmek istenmez. Aksi takdirde risk kavramı kendini gerçek anlamda gösterebilir ve işitme kaybınız %100 durumuna gelebilir. Bu riskle karşı karşıya kalmamak adına her zaman cihaz kullanımı öncelikli olarak tercih edilmelidir. Daha çok sensörinoral olarak bilinen işitme kayıplarında kullanımı yaygındır.

Ayrıca ses yükseltme cihazı modelleri mutlaka kulak yapınıza ve ebatlarına göre ayarlanacak şekillerde sunulmaktadır. Cihazın kulağınızda olduğunu hissetmemeniz ve rahatsız olmamanız için tasarlanmaktadır. Dışarıdan algıladığınız sesleri kulağınıza net bir şekilde iletmektedir. Böylece artık işitme kaybı probleminiz en aza indirgenmiş olmaktadır. Eğer işitme kavramı bireyi doğuştan kayba uğramışsa ya da zaman içerisinde işitme kaybı tamamen yok olmuşsa, bu durumda cihazlar fayda vermemektedir. Bu nedenle iç kulak ya da orta kulakta problem yaşadığınız takdirde mümkün olduğunca erken vakitte bu cihaza sahip olmanız gerekmektedir. Cihaz ne kadar erken kullanılmaya başlanırsa o kadar etkili bir biçimde kullanıma açık hale gelmektedir. Aksi takdirde fayda vermeyeceği gibi kulağınızı daha da fazla zarara uğratabilir. Bu nedenle erken teşhis oldukça önemlidir. İç kulak ve orta kulak kulağın kısımlarından en önemli iki kısımdır. Fazlaca zarar gördüğü halde ameliyat riski taşımaktadır. Bu nedenle cihazlar her zaman daha sağlıklı, güvenilir ve etkili olmaktadır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.