Header Ads

relax tone

Oolong Tea Kullanıcı Yorumları

olong çayı başta kalp hastalıklarından korunmak, kan şekeri seviyesini korumak, cilt sağlığı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılır. Bunları sıralayacak olur isek;
1- Kalp hastalıklarına karşı korumada yardımcı olur.
2- Kolesterolü düşürmek için kullanılır.
3- Antioksidan bakımından zengin bir çaydır.
4- Kan şekerini dengede tutar.
5- Sağlıklı bir şekilde kilo vermede yardımcı olur.
6- Toksinlerin atılmasını sağlar.
7- Cildin görünüşünü güzelleştirir.
Oolong Çayı Nasıl Hazırlanır?
4 kişilik oolong çayı hazırlamak için, demliğe toplamda demliğin % 5’ ini yani demlik tabanını kaplayacak şekilde oolong yapraklarını koyun. Daha sonra kaynattığınız suyu demliğe dökün ve kapağını kapatın. Sıcak suyu döktüğünüzde oluşan kabarcıkları demlik kapağı ile alın. 3-5 dk demlendikten sonra çayınızı servis edebilirsiniz. Demliğin dibi, çayın en yoğun olduğu bölge olduğu için bardaklara eşit bir biçimde dağıtılmalıdır.
Damak tadınıza uyan, sizin için en doğru aromayı yakalamak için kullandığınız yaprak miktarını kullanmış olduğunuz yaprak miktarını, demleme süresini ve çayı demlemek için kullandığınız suyun sıcaklığını değiştirebilirsiniz. Eğer tek kişilik oolong çayı hazırlamak istiyorsanız 1 büyük bardak için 1 -1.5 çay kaşığı oolong yaprağı ölçüsünü kullanabilirsiniz.
Doğanın bize sunduğu mucizelerin ne yazık ki henüz tam farkında değiliz. Bitkilerden gelen şifa yüzyıllardır kullanılan bir yöntem olmasına karşın; biz hala farklı arayışlar içerisindeyiz. Özellikle Uzakdoğu insanının yaşamına dahil olmuş, günlük hayatlarının vazgeçilmezi olan bitkiler, o coğrafya insanının uzun ve sağlıklı hayatlarının sırrı olabilir mi acaba. Her gün karşımıza çıkan farklı diyet listesi arasında bocalayıp, işe yarar mı demektense, size hem sağlık açısından faydalı hem de zayıflatma etkisi bulunan, belki de ilk defa adını duyacağınız bir çaydan bahsedeceğiz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.