Header Ads

relax tone

Oolong Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bu çay Avrupa kıtasına 19.yy. da gelmiş ve sağlığa faydalarından dolayı kısa sürede popüler olmuştur. Sağladığı yararlar ile vücudunuz daha dinç kalacaktır. Özellikle kolesterolü düşürmesi önem taşımaktadır. Ayrıca kilo vermenize de yardımcı olması ile fazla kilolarınızdan kurtulabileceksiniz.

Oolong Çayı Nasıl Hazırlanır?
4 kişilik oolong çayı hazırlamak için, demliğe toplamda demliğin % 5’ ini yani demlik tabanını kaplayacak şekilde oolong yapraklarını koyun. Daha sonra kaynattığınız suyu demliğe dökün ve kapağını kapatın. Sıcak suyu döktüğünüzde oluşan kabarcıkları demlik kapağı ile alın. 3-5 dk demlendikten sonra çayınızı servis edebilirsiniz. Demliğin dibi, çayın en yoğun olduğu bölge olduğu için bardaklara eşit bir biçimde dağıtılmalıdır.
Damak tadınıza uyan, sizin için en doğru aromayı yakalamak için kullandığınız yaprak miktarını kullanmış olduğunuz yaprak miktarını, demleme süresini ve çayı demlemek için kullandığınız suyun sıcaklığını değiştirebilirsiniz. Eğer tek kişilik oolong çayı hazırlamak istiyorsanız 1 büyük bardak için 1 -1.5 çay kaşığı oolong yaprağı ölçüsünü kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.