Header Ads

relax tone

Çatlak Topuk Bakımı

 Çatlak Topuk Bakımı
Topuktaki çatlaklar çok kolay mikroorganizmalara giriş kapısı oluşturur. Bacak derisinde şişlik, kızarıklık, ağrı ile seyreden bir bakteri enfeksiyonuna neden olabilir.Sağlıklı kişiler de bu sorun kolaylıkla tedavi edilebilirken ,diyabet hastalarında veya dolaşım bozukluğu olan kişilerde enfeksiyona yakalanma olasılığı daha yüksektir. Bu kişilerde derinin kendini onarma hızı daha yavaş olduğu için büyük sorun haline gelebilir. 
http://www.tikucuz.com/topuk-catlak-kremi.html

TOPUK ÇATLAKLARI BAKIMI
Derinin koruyucu işlevi olan bariyer tabakasının zarar görmesi, derinin üst tabakasında su kaybının gerçekleşmesiyle oluşur.

-Genetik yatkınlık
-Ter bezlerinin aktivitelerinin eksilmesi
-Havanın kuru olması
-Diuretik (idrar söktürücü) kullanımı
-Yaşlanma
-Keratinizasyon bozukluğu
-Ter bezlerinin aktivitelerinin azalması
-Aşırı kilo ( ani kilo artışları )
-Yürüme sırasında sert zeminden alınan travmalar
-Bazı ilaç tedavileri de derinin kurumasına sebep olduğu için çatlaklara yol açabilir!


Topuklardaki çatlaklar sıkça karşılaşılan ayak problemlerinden biridir.Görsel olarak rahatsızlık vermekle birlikte ağrılıda olabilirler.Topuklarda bulunan çatlaklar, ayak sağlığını tehdit eden ciddiye alınması gereken bir sorundur Merkezimizde topuk çatlaklarının bakımı esnasında çatlağın etrafındaki kalın deriler uygun solüsyonlar ile yumuşatıldıktan sonra ; bu işlem işin geliştirilmiş özel cihaz ile temizlenir. Uzmanımızın ön gördüğü şekilde uygun kremler ve pomatlar sürülür. Periyodik bakım ve gözlemler ile sorun kontrol altına alınır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.