Header Ads

relax tone

Numan Kurtulmuş Kimdir? Biyografi. Yaşı, Kilosu, Boyu Kaç?

Numan Kurtulmuş Kimdir? Biyografi. Yaşı, Kilosu, Boyu Kaç?

Numan Kurtulmuş 1959 senesinde doğdu ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesine girmiştir. İleri seviyede İngilizce bilen Kurtulmuş evlidir ve üç çocuğu vardır. İşletme eğitimini tamamlayıp 1984 senesinde yüksek lisans yapmıştır.

1989 yılında Amerika Temple Üniversitesi School of Business & Management'da lisansüstü çalışmalar yapmış sonrası Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'nda konuk öğretim üyesi olarak vazife almıştır. 1992 senesinde ise İstanbul Üniversitesinde doktorasını yapmış ve aynı üniversitenin İktisat Fakültesi'nde Doçent olmuştur. 2004 senesinde de profesör unvanını almıştır.

İstanbul Ticaret Üniversitesinde ekonomi ve siyasal etkileşim dersleri veren Kurtulmuş milletler arası ve Türk kuruluşların bilgi şöleni ve seminerlerinde konuşmacı şeklinde de yer almıştır. 10 Ağustos 2014 senesinde Başbakan Yardımcısı olarak vazife almış ve sonrasında 64. Hükumette de Başbakan Yardımcılığı vazifesini üstlenmiştir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.