Header Ads

relax tone

Avrupa Birliği Binali Yıldırım'ı Tebrik Etti

Avrupa Birliği Binali Yıldırım'ı Tebrik Etti

Avrupa Birliğinden hükumeti kurma vazifesini alan AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım tebrik edildi ve buna karşılık olarak Avrupa Birliği, şu şekilde bir açıklama yaparak Binali Yıldırım'ı tekrar tebrik etti.


Avrupa Birliği Binali Yıldırım Açıklaması

"Ortak çevresel ve milletler arası zorluklar karşısında eş güdümlü çalışmayı ve geride bıraktığımız Kasım ayındaki ilk Avrupa Birliği Zirvesi ile 18 Mart tarihindeki Avrupa Birli - Türkiye uyuşmasında mutabık kalındığı sürece ortaklığımızı tüm yönleriyle yapmak ve devam etmeyi dört gözle bekliyoruz ." açıklaması yapıldı.

AB Dış İlişkiler ve Emniyet Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Birliği Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, ortak yazılı açıklamalarda bulundu. Yıldırım'ın yeni Başbakan adayı olarak gösterildiği kaydedilen bildirimde, şu ifadelere de yer verildi;

"Sadece Türkiye için değil, bunun yanı sıra Avrupa Birliği - Türkiye temasları için de önemli bir vakitte gelen adaylığı dolayısıyla kendisini tebrik ederiz.

Gelen Aramalar

avrupa birliği binali yıldırım açıklaması
binali yıldırım avrupa birliği kutlaması

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.