Header Ads

relax tone

HEM VİZE YOK HEM DE ÇOK UCUZ

"Aslında çok fazla param yok, ama yine de şöyle farklı bir tatil yapayım, daha önce görmediğim bir yerin havasını soluyayım" diye bir düşünce içindeyseniz size bir önerimiz var: Ukrayna'nın Lviv kentini aklınızın bir yerine not edin. Çünkü, ülkenin Polonya sınırına neredeyse "taş atımı" uzaklıkta bulunan bu şehir, kültür ve doğayla iç içe farklı bir tatil geçirmek isteyenler için uygun bir yer. Üstelik gerçekten ucuz. Örneğine pek az yerde rastlanacak özgün kafeleri ve hızlı gece hayatı da cabası.


Bu sadece tarih ve kültür değil aynı zamanda çikolata ve kahve kokulu şehri size kısaca anlatalım istedik.
Son dönemde turistlerin ve gezginlerin uğrak noktaları arasında ilk sıralara çıkan ve Prag, Budapeşte gibi şehirlerin en büyük rakibi olarak gösterilen Lviv'de ucuz tatilin en önemli adımı uygun fiyata uçak bileti bulmak.

Bunun için sıkı bir takip ve iyi bir araştırma yeterli. Bir de erken davranırsanız gidiş dönüş uçak biletinizi 500 TL'nin altında bulabilmeniz işten bile değil.

Lviv'e Türk Hava Yolları, Ukrayna Uluslararası Havayolları ve Atlas Jet'in seferleri var. Ukrayna Uluslararası Hava Yolları uçuşta yiyecek ikram etmiyor. Eğer böyle bir isteğiniz varsa artı ödeme yapmanız gerekli. Şirketin tek ikramı bir bardak su. Ama 1 saat 40 dakikalık bir yolculukta yemeğe pek de ihtiyaç duymuyorsunuz.
Her ne kadar vizesiz seyahat imkanı olsa da siz yine de dönüş biletinizi ve nerede kalacağınız gösteren belgeleri hazır edin. Çünkü Danylo Halytsky Uluslararası Havaalanı'na ulaştığınızda tatsız bir durumla karşılaşabilirsiniz. 

Özellikle Türkiye'den giden bazı erkek yolcuların, pasaport kontrolü sırasında ayrı bir odaya alınıp neden geldikleri, ne kadar kalacakları, ne zaman dönecekleri konusunda sorgulanabildiğini not 

Gelelim Lviv tatiline...Ortaçağ'dan günümüze uzanan zengin bir tarihi ve kültürel birikimi barındıran kente her ne kadar Ukraynalılar Lviv diyorsa da birçok farklı isimle anılıyor. Türkiye'de genellikle İlbav deniliyor, Polonyalılar Lwow, Ruslar Lvov, Almanlar Lemberg diye adlandırıyor bu şehri.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.